Kadın Futbolu Ne Olacak ?

2019-2020 sezonunda Covid-19 pandemisine rağmen Amatör dahil olmak üzere liglere dönüş takvimi hazırlanırken, Kadın Futbolu ile ilgili karar alınmaması dikkat çekti.
Kadınlar Futbol 3.Lig’de Ordu’yu temsil eden Ünye Gücü Futbol Kulübü, Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü ile Rüsumat-4 GSK’nın gözü TFF’de. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nın başlaması, diğer ligler için de başlama tarihinin belli olması sonrasında Kadın Futbol takımları tepki göstermeye başladı.
Federasyon tarafından umursanmayan bir lig olduklarını düşünmeye başladıklarını söyleyen Kadın Futbol takım yöneticileri ve antrenörleri, belirsizliğin bir an önce bitmesi gerektiğini belirtti.
1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig’i olan Kadın Futbolu’nda, özellikle 3.Lig’de 9 ayrı grupta 79 takım mücadele veriyor.
SAMET KARADAĞ