TFF Açıkladı: ”10 Farklı Senaryo Hazır”

Covid-19 virüsü nedeniyle tüm Dünya’da spor organizasyonları ertelenirken, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada 10 farklı alternatifli senaryo hazırladıkları belirtildi.
Tüm Dünya ve Türkiye’yi etkisi altına alan Coronavirüs vakası nedeniyle herşey adeta durma noktasına geldi. Haftalar önce ertelenen spor organizasyonlarının da ne zaman oynanacağı bilinmezken, bazı ülkeler ligleri tescil ederek mevcut lider takımları şampiyon ilan etmeye başladı.
Türkiye Futbol Federasyonu ise yaptığı toplantı sonrasında önemli kararlar aldıklarını belirtirken, ne olursa olsın sezonun tamamlanacağı belirtildi. İşte o açıklama:
”UEFA’nın 55 üye ülke Federasyonu ile 1 Nisan Çarşamba günü video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıdaki tavsiyesi ve beklentisi de bu yöndedir. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Andrea Agnelli ve Avrupa Ligler Birliği Başkanı Lars-Christer Olsson imzalı dün gece tüm paydaşlar ile paylaşılan ortak mektupta da ne kadar gecikme olursa olsun sezonun tamamlanmasının önemi ve önceliğinin altı çizilmiştir. Ayrıca kulüplerin oyuncuları ve diğer sözleşmeleriyle ilgili UEFA’yla temasta olunup konu hakkında UEFA’nın oluşturduğu çalışma gruplarının tavsiyeleri de dikkate alınacaktır. Bu kapsamda liglerle ilgili süreç; devletimizin kararları, Bilim Kurulu’nun tavsiye raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla UEFA’nın da görüşleri doğrultusunda Mayıs ayının ilk haftasında TFF Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecektir. Bu durumda takımlarımızın hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda liglerimiz en erken Haziran ayı başında oynanabilecektir. Federasyonumuzun gelişmelere göre yukarıda belirtilen tüm şartlara uygun olarak 10 alternatifli senaryosu, planı ve programı da hazırdır.”
SAMET KARADAĞ