Bu sezonu da mutlak şampiyonluk parolası ile açan 52 Orduspor Futbol Kulübü, lider Sebat Gençlik Spor’un 9 puan gerisine düştü.
Kulüp tarihinde 3.Lig’de dokuzuncu sezonuna giren, son dört sezondur yer aldığı Play-Off etabında iki kez final oynayan ama hedefine ulaşamayan 52 Orduspor Futbol Kulübü, bu sezon da şampiyonluk yolunda ağır yaralar almaya devam ediyor. Geçen hafta sahasında lider Sebat Gençlik Spor ile 1-1 berabere kalan 52 Orduspor Futbol Kulübü, Kdz.Ereğli Belediye Spor’a da bu hafta kaybedince liderle puan farkı 9’a çıktı.
Yeni Orduspor ismiyle ilk olarak 3.Lig’de mücadele etmeye başlayan ve üçüncü sezonun devre arasında isim değiştiren Ordu ekibi, 52 Orduspor Futbol Kulübü ismini almıştı. Sekiz sezondur yer aldığı Nesine 3.Lig’de son dört sezonda Play-Off oynayan 52 Orduspor Futbol Kulübü, bu sezon hariç Play-Off maçları dahil sekiz senede 270 maça çıktı. 270 maçtan 114’ünü kazanan 52 Orduspor Futbol Kulübü 87 kez berabere kaldı ve 69 kez mağlup olmuştu. 52 Orduspor Futbol Kulübü hedefi olan 2.Lige bir türlü çıkamazken, bu sezon yine yüksek ihtimalle Play-Off hesapları yapacak.
Sekiz sezonluk süreçte 2022-2023 sezonunda topladığı 64 puanla en fazla puan topladığı sezonu oynayan 52 Orduspor Futbol Kulübü, geçen sezon ise ligi üçüncü bitirerek en iyi sıralama ile ligi bitirdiği sezonu oynadı. 52 Orduspor Futbol Kulübü, en iyi lig sıralaması yaşadığı ligde ise geçen sezon Play-Off 2.Turu’nda lige veda etti.
SAMET KARADAĞ










