Şampiyonluk şansını Çorlu Spor 1947 ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından matematiksel olarak kaybeden 52 Orduspor Futbol Kulübü, bu sezon ligde 29 maçın 5’inde rakip filelere gol atamadı.
Nesine 3.Lig’de sezon başından bu yana hedeflediği şampiyonluğu kaçıran 52 Orduspor Futbol Kulübü, bu sene gol atma konusunda zaman zaman rakiplerini korkuturken bazı maçlarda ise atamadığı gollerle hedeften koptu. 52 Orduspor Futbol Kulübü, Play-Off oynadığı ilk iki sezonda 29 maçlık süreçte sırasıyla 40 ve gol atarken geçen sene 28 maç oynadığı ligde grup etabını 40 golle tamamlamıştı. 52 Orduspor Futbol Kulübü, ligde bu sezon oynadığı 29 maçta 48 gol atarken en golcü sezonlarından bir tanesini oynadı ancak beşi lig bir tanesi kupada olmak üzere altı maçta gol atamadı.
52 Orduspor Futbol Kulübü ligde attığı 48 golü 24 karşılaşmada atarken maç başı iki gol ortalaması tutturdu. 52 Orduspor Futbol Kulübü, ligin ilk yarısında 1923 Mustafa Kemalpaşa Spor Kulübü, Aliağa Futbol Kulübü A.Ş. ve Alanya 1221 Futbol Spor Kulübü maçlarında gol atamazken, ligin ikinci yarısında ise Ayvalıkgücü Belediyespor maçının ardından Çorlu Spor 1947 maçında gol atamadı. Ligde beşinci kez gol atamayan 52 Orduspor Futbol Kulübü’nde bu maç ise takımın şampiyonluk şansını kaybettiren maç oldu.
Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda tarihi bir sezon geçiren ve önce Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor’u ardından Süper Lig ekibi Reeder Samsunspor’u eleyen 52 Orduspor Futbol Kulübü, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.’ye 2-0 kaybetmişti. Kupada ise bu maç takımın gol atamadığı tek maç olmuştu.
SAMET KARADAĞ










