1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. Akın Gürlek’ten Operasyon Açıklaması

Akın Gürlek’ten Operasyon Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Akın Gürlek, HTS ve MASAK kayıtları doğrultusunda 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon sonrasında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve 7 şüphelinin göz altı kararı sonrasında açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türk futbolunda ‘deprem’ etkisi yaratan soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Aralarında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da olduğu 7 MHK üyesinin gözaltına alındığı soruşturmayla ilgili detayları paylaşan Gürlek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

”Futbol, vatandaşlarımızın ortak tutkusu ve önemli bir değerimizdir. Sahadaki rekabetin adil, hakemlik süreçlerinin tarafsız ve şeffaf yürütülmesi, futbola duyulan güvenin temelidir. Devletimiz, bu güveni zedeleyen her türlü usulsüzlük iddiasının hukuk çerçevesinde üzerine kararlılıkla gitmektedir. Bu çerçevede; hakem klasmanlarının oluşturulması, görevlendirme, puanlama ve atama süreçleri ile kural sınavlarına müdahale edildiğine ilişkin iddialar incelenmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüzle yürütülen soruşturmada; müşteki ve tanık beyanları, bilirkişi raporları, HTS ve MASAK kayıtları doğrultusunda bu sabah operasyon düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında; Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı F.G., TFF MHK Başkan Vekili A.Ş., MHK Üyesi S.Ş., eski MHK Üyesi Y.Y., Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı F.K. ile A.S. ve E.K.’nın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik gözaltı işlemleri uygulanmış; ikamet, iş yeri ve ofislerde adli aramalar gerçekleştirilmiştir. Sporseverlerimizin hakemlik süreçlerine ilişkin hassasiyetlerini ve adalet beklentilerini çok iyi biliyoruz. Hiç kimsenin makamı, unvanı veya görevi hukuk karşısında ayrıcalık sebebi değildir. Bu önemli soruşturmayı büyük bir titizlikle yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve operasyonda görev alan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüze özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Türk futbolunda güveni zedeleyen iddiaların aydınlatılması, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi ve futbolun sahadaki emek, mücadele ve centilmenlikle anılması için temiz futbol mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Akın Gürlek’ten Operasyon Açıklaması

Yorumlar kapalı.