Sezon başında İzmir ekibi Altay’dan Orduspor 1967 A.Ş.’ye büyük umutlarla transfer edilen 2004 doğumlu kaleci Mustafa Çalışkan, lig maçlarında takımın formasını bir dakika bile giymedi.
İzmir ekibi Altay ile A takımda 1.Lig’de şans bulan futbolcularından bir tanesi olan ve sözleşmesi bittikten sonra Orduspor 1967 A.Ş.’ye transfer olan Mustafa Çalışkan, Ordu’da bu sezon şans bulamadı. Orduspor 1967 A.Ş. ile 2027 yılına kadar sözleşme imzalayan 2004 doğumlu Mustafa Çalışkan, sezon boyunca Muhammet Can Tuncer’in arkasında yedek bekledi. Birçok maçın kadrosuna olan Çalışkan, Muhammet Can Tuncer’in bu sezon forma giymediği iki maçta yine bekledi.
Orduspor 1967 A.Ş.’de bu sezon ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda Solwie Enerji Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü mücadelesinde şans bulan Mustafa Çalışkan, bu maçta ise sakatlanarak 58.dakikada kenara gelmişti. Mustafa Çalışkan, geçen sene Trendyol 1.Lig’de 9 maça çıkarken Altay ile küme düşme üzüntüsü yaşamıştı. Mustafa Çalışkan, bu sezon Play-Off potası dışında sezonu tamamladığı Orduspor 1967 A.Ş.’de ise 15 maçta kadroda yer almasına rağmen lig maçlarında süre bulamadı.
Manisa Gençlerbirliğispor’da futbola başladıktan sonra 2016-2017 sezonunun devre arasında Altay altyapısına transfer olan genç futbolcu 2021-2022 sezonunda 3 yıllık profesyonel sözleşme imza atmıştı. U19 takımın da sayısız maça çıkan Mustafa Çalışkan ilk olarak 2022-2023 sezonunda 1.Lig’de iki maça çıkarken, geçen sezon ise 9 kez 1.Ligde sahaya çıktı. Mustafa Çalışkan, Altay forması ile Türkiye Kupası’nda ise bir kez sahaya çıkmıştı. Mustafa Çalışkan yeni sezonda Orduspor 1967 A.Ş. formasını ligde giyemedi.
SAMET KARADAĞ










