Profesyonelliğe Geçiş Ligi ekiplerinden Aybastıspor, 2026-2027 Sezonu Profesyonelliğe Geçiş Ligi grup planlamasına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu’na sert tepki gösterdi.
2026-2027 sezonunda Profesyonelliğe Geçiş Ligi grupları belli olurken Ulubey Belediyespor ve Aybastıspor 2.Grup’ta mücadele edecek. 17-18 Ekim 2026 tarihlerinde oynanacak olan müsabakalarla başlayacak olan Profesyonelliğe Geçiş Ligi öncesinde Aybastıspor, Türkiye Futbol Federasyonu’na tepki gösterdi.
Aybastıspor, grupların belirlenmesinde hangi kriterlerin esas alındığının açık ve şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanması gerektiğine inandıklarını belirterek federasyona tepki gösterdi. İşte o açıklama:
”2026-2027 sezonu Profesyonelliğe Geçiş Ligi grup dağılımlarının açıklanmasının ardından, bazı grupların oluşumu ve uygulanan kriterlerle ilgili kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesini bekliyoruz. Grupların belirlenmesinde hangi kriterlerin esas alındığının açık ve şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanması gerektiğine inanıyoruz. Biz kimseyi peşinen suçlamıyoruz. Ancak kulüplerin kaderini etkileyen böylesine önemli bir süreçte; Açık kriterler, Eşit uygulama, Şeffaf kura ve grup belirleme süreci, Denetlenebilir bir sistem olmasını talep ediyoruz. Aybastıspor olarak beklentimiz nettir: TFF’nin grup belirleme sürecinde kullanılan usul ve kriterleri kamuoyuna açık şekilde açıklamasını ve oluşan soru işaretlerinin giderilmesini talep ediyoruz.”

Yorumlar kapalı.