Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 16. sezonu düzenlenecek olan Bölgesel Amatör Lig’e katılım hakkı olan kulüpler, ligde mücadele etmek için ‘500.000 TL katılım ücreti’ ödeyecek.
Profesyonel lige yükselme konusundaki son basamak olan Bölgesel Amatör Lig, bu sezon 16.kez düzenlenecek. Yeni gelen lig statüsü ile birlikte bu sezon sadece 5 takımın Bölgesel Amatör Lig’den 3.Lige yükseleceği açıklanırken belirlenen oyuncu statüsünde ise 2003 doğumlu ve daha küçük beş futbolcu kadroda olacak. Bölgesel Amatör Lige katılım hakkı olan 167 kulüp bulunurken, bu kulüpler ise ‘500.000 TL katılım ücreti’ ödeyecek.
Türkiye Futbol Federasyonu, ‘500.000 TL katılım ücreti’ ile ilgili olarak ”Bölgesel Amatör Lig’e katılacak olan kulüpler lige katılım bedeli olarak belirlenen 100.000 (yüz bin) TL tutarındaki miktarı nakit olarak diğer 400.000 (dört yüz bin) TL’sini ise kati ve süresiz banka teminat mektubu olarak Federasyonumuza sunmak zorundadırlar. Kulüpler 400.000 (dört yüz bin) TL’lik Süresiz Banka Teminat Mektubundaki miktarı nakit olarak da yatırıp Federasyonumuza dekontu sunabilirler.” açıklamasını yaptı.
Bölgesel Amatör Lige katılım hakkı olan 167 kulüp bulunurken Ordu’dan Ünye 1957 Spor ve Ulubey Belediyespor’un ligde mücadele etmesi bekleniyor. Bölgesel Amatör Lig’e katılım hakkı olan kulüplere lige katılmaları yönünde bildirimde bulunmaları için 16 Ağustosa kadar süre verildi.
SAMET KARADAĞ










