Trendyol Süper Lig’de Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor A.Ş. karşısında 3-0 gibi net bir galibiyet alan Yılport Samsunspor’da maç sonunda konuşan teknik direktör Markus Gisdol ”. Bazen oyuncularımız için de bu çok zor olabiliyor ama ben onlara elimden geldiğince motive etmeye çalışıyorum. Bütün maçlara da en güzel şekilde oyuncularımı hazırlamaya çalışıyorum.” dedi.
11 yıl sonra yükseldiği Süper Lig’de sezon başında yaşanan teknik direktör değişikliği sonrasında Yılport Samsunspor’da takımın başına getirilen Markus Gisdol takımı alt sıralardan uzaklaştırıyor. Yılport Samsunspor’da son olarak Çaykur Rizespor A.Ş. maçı 3-0 gibi net bir skorla kazanılırken, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan maçın ardından büyük sevinç yaşandı. Yılport Samsunspor’da Alman teknik direktör Markus Gisdol kritik galibiyetin ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yılport Samsunspor’da Teknik Direktör Markus Gisdol, “Açıkçası çok zor bir maç oldu. Özellikle ilk yarıda her iki tarafta gol pozisyonlarına girdi. Bizim ilk yarıda iyi yapamadığımız şeylerden bir tanesi top kazanımlarından sonra son vuruşlarda etkisiz kalmamız. Tabii ilk yarı bittikten sonra soyunma odasında oyuncularımızla birlikte konuştuk. Orta sahada daha iyi işler yapmamız gerektiğini söyledim. Özellikle rakibe orta sahada alan vermemeyi vurguladım. Rakip topu aldığında pozisyona müsaade etmememizi konuştuk. Nitekim oyunun kontrolünü elimize aldık. İstediğimiz gibi oyun devam etti. Tabii ki de sonuçta gol şansları bulunca değerlendirdik.Eğer iyi bir hoca olmak istiyorsanız, her şeyden önce takımınızın da iyi olması lazım. Ben kendimi birinci sıraya koymuyorum. Çünkü ben bu takımın sadece bir parçasıyım. Evet, takımın lideriyim ama bir başarı varsa bu hepimizin bir başarısı. Hafta boyunca antrenmanlarda detaylar üzerinde çok çalışıyoruz. Bazen oyuncularımız için de bu çok zor olabiliyor ama ben onlara elimden geldiğince motive etmeye çalışıyorum. Bütün maçlara da en güzel şekilde oyuncularımı hazırlamaya çalışıyorum.” dedi.
Taraftarlar ile ilgili gelen soruya da cevap veren Markus Gisdol “Evet evimizde oynamış olduğumuz maçlarda taraftarlarımızla birlikte çok güçlü duruma geliyoruz ama sadece evde oynamış olduğumuz maçlarda değil, özellikle son oynamış olduğumuz deplasmanda da çok iyi bir oyun sergiledik. Evimizde oynamış olduğumuz maçlarda taraftarımızın bize verdiği güç inanılmaz ve resmen sahada 12. Adamla birlikte oynuyoruz. Bu saatten sonra henüz hiçbir şey bitmiş değil. Yapmamız gereken hafta hafta maç maç onun üzerine odaklanmamız” ifadelerini kullandı.
SAMET KARADAĞ









