PFDK tarafından sürekli hak mahrumiyeti cezası almasından ötürü Orduspor 1967 A.Ş. Başkanlığını bırakmak zorunda olan İsa Akçay ”TFF’nin aldığı yeni kontenjan kararını ahlaksızca kullanmaya çalışan sözleşmeli oyuncularımız var.” açıklamasını yaptı.
Geçen sezonun ilk yarısında oynanan Bursa Nilüfer Futbol Spor Kulübü ile Orduspor 1967 A.Ş. arasındaki maç sonrasında hakeme yönelik hareketi ve hakaretleri nedeniyle 4.5 ay hak mahrumiyeti cezası alan Orduspor 1967 A.Ş. Başkanı İsa Akçay, bu sezon Türk futbolunun rekor cezalarını alan başkan olmuştu. Orduspor 1967 A.Ş. Başkanı İsa Akçay, Orduspor 1967 A.Ş. ile Kırıkkale FK Spor Kulübü maçında son olarak 36 ay ceza almış ancak bu maçın ardından da PFDK’ya sevk edilmişti. İsa Akçay’ın Zonguldak Spor Futbol Kulübü A.Ş. – Orduspor 1967 A.Ş. maçına değil aynı grupta zirve mücadelesi veren Sebat Gençlikspor – Mardin 1969 Spor maçına gittiği ortaya çıkmıştı. Bu maçın ardından ise İsa Akçay futboldan sürekli olarak men edilmişti.
Yeni sezonda cezasının esnetileceğini kendisi açıklayan ancak bu karar federasyon tarafından alınmayan İsa Akçay, başkanlığı bırakırken zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Orduspor 1967 A.Ş.’nin eski başkanı İsa Akçay bazı futbolculara yüklenirken ”Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı yeni kontenjan kararını ahlaksızca kullanmaya çalışan sözleşmeli oyuncularımız var. Herkes bilsin ki, alın terimizle ayakta tuttuğumuz bu kulübün bir kuruşunu hiç bir ahlaksıza yedirmeyiz. Alın teri akıtmadan yapılmaya çalışılan bu hırsızlığa geçit vermeyeceğimiz gibi bu oyuncuları da kamuoyu ile paylaşmayı görev biliriz.” paylaşımını yaptı.
İki sezondur Orduspor 1967 A.Ş. Başkanı olan ve geçen sene sürekli hak mahrumiyeti cezası alan İsa Akçay önce başkanlık görevini bırakmak zorunda kaldı, ardından ise yeni yönetim listesinde yönetim kurulu başkanı olarak ismi yer almadı.
SAMET KARADAĞ










