Ömür Yakışık ”Bizim Olduğumuz Yerde, Hedef Her Zaman Şampiyonluktur”

Ordu 1.Amatör Lig’de Play-Off Final maçında Galataspor karşısında iyi oyun oynayan ancak uzatma anlarında yediği golle sezonu dramatik bir sonla bitiren Kumruspor’da Teknik Sorumlu Ömür Yakışık, Spor52com ve Ordu Yorum Gazetesi’nden Samet Karadağ’ın sorularını yanıtlarken ” Bizde hedef bitmez. Doğru projelerle bizim olduğumuz yerde, hedef Her zaman şampiyonluktur. Bu istek, arzu ve azim bizde yeterince var.” dedi.

2023-2024 sezonunda Ordu 1.Amatör Lig’de mücadele eden ve sezon başında yeni bir yapılanma sonucunda Ömür Yakışık teknik direktörlüğünde finale kadar giden Kumruspor’da, Galataspor maçında takım şampiyonluğu kaçırmıştı. Geçen sezon 52 Yalıköyspor’a Çeyrek Final oynatan ve bu sezon da Kumruspor’da final heyecanı yaşayan genç antrenör Ömür Yakışık, Spor52com ve Ordu Yorum Gazetesi’nden Samet Karadağ’ın sorularını yanıtladı. Sezon için genel değerlendirme yapan Ömür Yakışık, Kumruspor’daki ilk senesindeki süreci değerlendirirken Kumruspor’un er ya da geç Bölgesel Amatör Lige yükseleceğini söyledi.

  • SAMET KARADAĞ: Kumruspor ile sezon başında yapılan değişimin önemli bir parçası olarak göreve gelmiştiniz. Takım kaptanlığı da yaptığınız Kumruspor’da teknik direktörlük süreci nasıl başladı ?

ÖMÜR YAKIŞIK: Sezon geneline baktığımızda Kumruspor’a bazı ilkleri yaşattık ve birlikte yaşadık. Göreve geldiğimizde Kumru’da geçen yıl çeyrek finalde yaşanılan hayal kırıklığının izleri geçmemişti. Öncelikle bunları silmemiz gerekiyordu. Yeniden yapılanma ile ekibimizi oluşturduk. Transfer çalışmalarına başladık. Kendim de transferlerle birebir ilgilenerek orada bulundum. Lig maçlarına başladığımızda hafta hafta gelişen oyunumuzla birlikte aldığımız seri galibiyetlerle Kumruspor yönetimini ve halkını tekrar inandırmaya çalıştık.

  • S.K. Sezon genelinde ilginç mücadeleleler oldu. Kumruspor Play-Off öncesinde grup maçlarında farklı heyecanlar yaşadı. Bu süreç sizin için nasıl geçti?

Ö.Y.: Normal sezonun geneline baktığımızda son yıllarda Aybastıspor’u Aybastı’da yenemeyen bir Kumruspor vardı. Biz Aybastıspor’u Aybastı’da yendik. Play-off’ta zorlu bir gruba düşmemize rağmen iyi mücadele ederek, grubu güzel bir yerde bitirdik, elemelere kaldık ve bu maçlarda Orduspor gibi 133 gün mağlubiyet yüzü görmeyen çok güçlü bir takımı mağlup ettik.

  • S.K.: Play-Off Çeyrek final maçlarına mağlubiyetle başlayarak bir an taraftarların ‘acaba yine mi?’ diyeceği bir süreci çok iyi atlattınız. Finale kadar yolda neler yaşandı?

Ö.Y: Çeyrek Final ilk maçında Gülyalı Bozkurtspor’a 3-1 mağlup olduk. Akıllara geçen sezondan kalan hayal kırıklığıyla birlikte yine mi olmayacak düşüncelerine karşın 2.maçta müthiş bir geri dönüş sağlayarak 5-0 gibi bir skorla kazanarak yarı finale çıktık. Yarı Final karşılaşmalarında Orduspor gibi bir takıma karşı çok iyi mücadele ederek finale yükseldik. Orduspor’un bu sezon gol atamadığı tek takım bizim oluşturduğumuz Kumruspor takımı oldu bu bence çok önemli bir ayrıntı. Doğru, güzel işler yaptığımızın kanıtı.

  • S.K.: Kumruspor’da özellikle geçen sezon yapılan yatırımlar ve harcamaların aksine bu sezon daha mütevazı bir kadro ile takımı finale çıkaran teknik direktör oldunuz. Bu başarıyı neye borçlusunuz ve final maçı sizin için nasıl geçti?

Ö.Y.: Kumruspor’un yönetimi, büyük yatırımlar yapmış bir emek vermiş ama bir türlü istenilen noktaya ulaşamamıştı. Bizimle birlikte ilk defa Final sevinci yaşadılar. Final maçında çok şanssız bir mağlubiyet aldık. Bir nevi dramatik bir son diyebiliriz. Kaçırdığımız çok net pozisyonlar var. Yediğimiz gol kaleci şanssızlığı. Yani şampiyon olmamak için her türlü şanssızlığı yaşadık. Adeta kendi elimizle şampiyonluğu hediye ettik. Oyuncu arkadaşlarımıza müthiş bir özgüven aşıladık, çok inandık. Önümüze kim gelirse kazanacağımız düşüncesi oluşturduk. Hepsine sizin aracılığınızla da buradan teşekkür ediyorum.

  • S.K.: Bu sezon Kumruspor için sona erdi ama taraftarlar gelecek sezonlar için umut doldu. Yeni sezonlar için neler söylemek istiyorsunuz ?

Ö.Y.: Antrenörlüğümün ilk senesinde 52 Yalıköyspor ile çeyrek final oynamış orada da güzel oyunla şanssız bir şekilde elenmiştik. 2.yılımda Kumruspor ile Final oynama başarısı gösterdik. Şampiyon olsaydık tabi ki çok daha farklı olacaktı. Ama 2 yıllık antrenörlük kariyerimde bir çeyrek final bir de yarı final var. Darısı şampiyonluklara. Geçen yıl sizin aracılığınızla bir açıklamam vardı er ya da geç BAL’a çıkaracağız diye. Bu açıklamanın üstünden daha bir yıl geçmeden Final oynadık. Bizde hedef bitmez. Doğru projelerle bizim olduğumuz yerde, hedef her zaman şampiyonluktur. Bu istek, arzu ve azim bizde yeterince var.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Samet Karadağ

2014 yılından bu yana Ordu'da spor muhabiri ve foto muhabirliği yapmakta.

Related Posts

  • 111 views
52 Orduspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü ”Gerçek Orduspor’u Sevenler Var”

52 Orduspor Futbol Kulübü teknik direktörü Adem Çağlayan, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulurken ”“Taraftarlarımızı biraz daha fazla bekliyordum açıkçası. Tabi şehirde başka bir takım daha var. Gerçek Orduspor’u sevenler var.…

  • 359 views
Eski Hakem Yeşil Sahalara Paramedik Olarak Geri Döndü

Uzun süre yeşil sahalarda görev yapan Bölgesel Klasman eski hakemi Ümit Gürsoy, hakemliği bıraktıktan sonra 52 Orduspor Futbol Kulübü – Pazarspor maçıyla paramedik olarak yeşil zemine geri döndü. Ordu futbolunun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gözden Kaçanlar

52 Orduspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü ”Gerçek Orduspor’u Sevenler Var”

52 Orduspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü ”Gerçek Orduspor’u Sevenler Var”

Resul Duman ‘Bozkurt’a İmzayı Attı

Resul Duman ‘Bozkurt’a İmzayı Attı

Ünye Kadın Spor Kulübü’nü Galatasaray Gain Durdurdu 3-0

Ünye Kadın Spor Kulübü’nü Galatasaray Gain Durdurdu 3-0

Galatasaray’ın Ordulu Genç Futbolcusu U16 Milli Takımına Alındı

Galatasaray’ın Ordulu Genç Futbolcusu U16 Milli Takımına Alındı

Kuşgöz İzmir Vinç Akkuş Belediyespor’un Final Maçı Yarın

Kuşgöz İzmir Vinç Akkuş Belediyespor’un Final Maçı Yarın

Ordu’da İl Hakem Kurulu Görev Dağılımı Yapıldı

Ordu’da İl Hakem Kurulu Görev Dağılımı Yapıldı

Ordu’da Erkekler Hentbol 2. Ligi Play-Off Maçları Sona Erdi

Ordu’da Erkekler Hentbol 2. Ligi Play-Off Maçları Sona Erdi

SpaceAcademy Fatsa Basketbol İlk Mağlubiyetini Ağrı’da Aldı 80-73

SpaceAcademy Fatsa Basketbol İlk Mağlubiyetini Ağrı’da Aldı 80-73

Rüsumat4 Gençlik Spor U17’nin Rakibi Belli Oldu

Rüsumat4 Gençlik Spor U17’nin Rakibi Belli Oldu

Eski Hakem Yeşil Sahalara Paramedik Olarak Geri Döndü

Eski Hakem Yeşil Sahalara Paramedik Olarak Geri Döndü
error: İzinsiz içerik kopyalama, telif hakkı ihlali olarak değerlendirilmektedir.