Bölgesel Amatör Lig ekibi Ordu Galata Spor’da forma giyen ve takımın altyapısından yetişen 2007 doğumlu Efekan Gürsoy, Trendyol 1.Lig ekibi Erzurumspor Futbol Kulübü altyapısına transfer oldu.
Son yıllarda Ordu’dan direkt olarak Erzurumspor Futbol Kulübü altyapısına transfer olan futbolcular dikkat çekerken bu yolu seçen isimlerin başında Arda Köksal gelmişti. Arda Köksal, Ordu’dan Erzurumspor Futbol Kulübü altyapısına oradan ise 1.Lig ekibi Geosis Boluspor’a gitmişti. Ordu’da genç oyuncuları yetiştirme ve geliştirme sürecinde önemli kulüplerden bir tanesi olan ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Ordu Galata Spor’da da altyapıdan yetişerek A takıma kadar yükselen Efekan Gürsoy, Trendyol 1.Lig ekibi Erzurumspor Futbol Kulübü altyapısına transfer oldu. Ordu Galata Spor’da Gökmen Yavuz’un tedrisatından geçen Efekan Gürsoy’un Erzurumspor Futbol Kulübü’ne transferi tamamlandı.
Ordu Galata Spor altyapısında sayısız maça çıkan ve bu sezon genç oyuncularla Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımda birçok maçın kadrosuna giren Efekan Gürsoy, 5 kez Bölgesel Amatör Lig’de sahaya çıkmıştı. Ordu Galata Spor’da forma giyen 2007 doğumlu Efekan Gürsoy beş karşılaşmada oyuna sonradan dahil olurken Trendyol 1.Lig ekibi Erzurumspor Futbol Kulübü’nün dikkatini çekti ve Erzurum ekibinin altyapısına transfer oldu.
Ordu’da son yıllarda genç oyuncuları Süper Lig ve 1.Lig ekiplerinden altyapısına transfer edilmesinde öncü olan futbolcu menajeri olan Soner Baymış’ın bu transferde de öncü olduğu öğrenildi. Soner Baymış, 2007 doğumlu Efekan Gürsoy’un Trendyol 1.Lig ekibi Erzurumspor Futbol Kulübü altyapısına transferinde aracı olan isimlerin başında geldi.
SAMET KARADAĞ










