Ordu Mesudiyeli olan ve kariyerini Turkcell Kadınlar Süper Lig ekibi Galatasaray’da sürdüren savunma oyuncusu Eda Karataş, Macaristan maçında oyuna girdikten bir dakika sonra Milli Takım galibiyet golünü buldu ve maç sonu büyük takımla birlikte sevinç yaşandı.
2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta yer alan Kadın A Milli Takımı, ikinci maçında Macaristan karşısında 1-0 geriyi düşmesine rağmen maçı 2-1 kazanmayı başardı. 80’de Ece Türkoğlu ve 89.dakikada Miray Cin’in attığı gollerle kazanan Türkiye, maç sonu galibiyet coşkusunu doyasıya yaşadı.
Turkcell Kadınlar Futbol Süper Ligi’nde Galatasaray forması giyen Ordulu Eda Karataş’ta Milli Takım kadrosunda yer alırken, yedek kulübesinde yer alan Mesudiyeli savunma oyuncusu 88.dakikada oyuna girdi ve bir dakika sonra Milli Takım galibiyet golünü buldu. Son değişikliğin Eda Karataş olduğu Türkiye’de bu hamlenin karşılığı golle geldi.
Bu sezon başında Gaziantep ekibi ALG Spor’dan ayrılarak Galatasaray’a transfer olan ve daha önceki dönemlerde de A Milli Takım’dan davet alan Eda Karataş, Milli formayı 18.kez terletti.
SAMET KARADAĞ










