Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Hatipoğlu ORBEL A.Ş.’nin borcu karşılığında hazineye verilen tesis ile ilgili olarak ”Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Orduspor 1967 A.Ş.’nin bilgisi var. Bu alan tesis olarak kalmaya devam edecek.” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerin Orduspor 1967 A.Ş. için modern hale getirileceğinin açıklamıştı. Tesislerin ise bu açıklamanın üzerinden geçen 1.5 yıllık sürecin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin borcundan dolayı hazineye geçeceği onaylandı. Tesis konusunda alınan karar sonrasında Altınordu Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Murad Yıldız’ın sorusu devir sonrasında tesisin geleceğini açığa kavuşturdu.
ORBEL A.Ş.’nin borcu karşılığında hazineye verilen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki tesisler konusunda onay kararı çıkmasının ardından CHP Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Murad Yıldız ”Karşıyaka mahallesindeki tesisi için imar değişikliğine benzer bir sorun olmuştu. Burayı hazineye devrettikten sonra kullanımı yönünde kararlar almak alındı. Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan bu tesisle ilgili şuanda amatör kulüplerimiz değil ama profesyonel kulüpler burada hizmet almaya devam ediyor. Hatta hangi kulüp birleşirse bu alanı vereceğinize dair güzel bir önerinizde vardı. Bu hazineye devri sonunda bu tesisler ne olacak?” sorusunu sordu.
Konuyla ilgili olarak ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Hatipoğlu ise gelen soruya cevap vererek ”Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hem de spor kulübünün kendi talepleri var. Bu alanda düzenlemede yapacaklar. Her iki tarafın talebi üzerine bu uygulamaya geçtik biz. Her iki tarafın talebi var. Tesis olarak kalacak” cevabını verdi.
SAMET KARADAĞ










