Süper Lig ekibi Trabzonspor, 2025-2026 futbol sezonunun “Mattia Ahmet Minguzzi Sezonu” olarak adlandırılması için resmi başvuru yaptıklarını açıkladı.
Arkadaşıyla gittiği pazarda uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin konusunda Trabzonspor cephesinden önemli adımlar gelmeye devam ediyor. Daha önce Mattia Ahmet Minguzzi’nin adını yaşatmak için Papara Park’ta yer alan ‘Fırtına Tribününün adını değiştiren ve “Mattia Ahmet Minguzzi Tribünü” yapan Trabzonspor, forma lansmanında da attia Ahmet Minguzzi’ye yer vermişti.
Trabzonspor, Süper Lig’de ise bu sezonun “Mattia Ahmet Minguzzi Sezonu” olması için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Kulüpten şu açıklamalara yer verildi.
”Trabzonspor Kulübü olarak, 2025-2026 futbol sezonunun “Mattia Ahmet Minguzzi Sezonu” olarak adlandırılması için resmi başvurumuzu ilgili kurumlara ilettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Mattia Ahmet Minguzzi’nin vahşice katledilmesinin ardından yürütülen adalet sürecinin takipçisi olduğumuzu, bu davanın toplumsal hafızada yerini koruması ve benzeri acıların bir daha yaşanmaması adına Mattia Ahmet Minguzzi isminin sezonumuza verilmesinin çok büyük bir anlam taşıyacağını önemle belirtiriz. Trabzonspor Kulübü olarak, bu sürecin en başından itibaren yakından takipçisi olduğumuzu ifade etmiş, sürecin sonuna kadar da kararlılıkla mücadele edeceğimizi vurgulamak isteriz.”
SAMET KARADAĞ










