Ordu’da iki yıldır Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamaları esnasında yaşanan taraftar arbedesi konusunda Ultraslan Ordu açıklama yayımlarken ”Ceza almaları için konunun takipçisi olacağız. Geçen yıl iyi niyetle geri çektiğimiz şikayetimizi bu yıl sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.
Galatasaray taraftarları Ordu Altınordu’da özellikle Galatasaray Store önünde şampiyonluğu doyasıya kutlarken Ordu Büyükşehir Belediyesi önü ve Akyazı Sahil’de de Galatasaray taraftarları forma, atkı ve bayrakları ile kutlamalar yapmıştı. Ordu’da Galatasaray’ın şampiyonluğu sonrasında şehrin her noktasında şampiyonluk kutlamaları yapılırken, ‘Orduspor’ lehine tezahürat yapan taraftarlar ile yine gerginlik yaşandı.
Geçen sene Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde ‘Orduspor’ lehine tezahürat yapan taraftarlar ile Galatasaray taraftarları arasındaki arbedeye polis engel olurken bu sene ise bu arbeden Ceren Özdemir Meydanı’nda üst seviyeye çıktı. Ultraslan Ordu ise yaşanan olaylar hakkında yaptığı açıklamada şikayetçi olacaklarını belirtti.
İşte Ultraslan Ordu’nun açıklaması
”Pazar akşamı şampiyonluğumuz sonrası caddelerde Ultraslan Ordu ile yürüyen ve eğlenen herkes sorunsuz şekilde 25.şampiyonluğumuzu kutlamıştır. Ancak binlerce taraftarımız şehrin muhtelif noktalarında da konvoy yaparak eğlenmiştir. Bu taraftarlarımıza bir grup maganda kadın, çocuk, ailelerin olduğu araçlara saldırarak küfür ve tehdit ederek, bayrakları çalarak taciz ettiğini sosyal medyadan öğrendik. Akabinde kimlikleri net olacak şekilde videolarını elde ettik. Kimliklerini biz de biliyoruz, spor büro amirliği de. Çoğunluk liselilerin oluşturduğu, başlarında da üç beş çakalın olduğu görüntülerle emniyet birimlerine şikayette bulunulacaktır. Şikayetçi olmak isteyen taraftarlarımız bize ulaşabilir. 6222 başta olmak üzere Ceza almaları için konunun takipçisi olacağız. Geçen yıl iyi niyetle geri çektiğimiz şikayetimizi bu yıl sonuna kadar takip edeceğiz.”
SAMET KARADAĞ










