Kayabaşı Spor Kulübü ile Gürgentepespor arasında 7 Aralık 2025’te oynanan ve hakemin hastanelik edildiği maç ile ilgili karar 46 gün sonra açıklandı.
Ordu’da 7 Aralık 2025 tarihinde Karşıyaka Tesisleri 2 Nolu Saha’da Kayabaşı Spor Kulübü ile Gürgentepespor arasında Ordu 1.Amatör Lig maçı oynanmış ancak maçın ilk yarısında istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Maçın ilk yarısında Gürgentepespor’da Dolunay Akpınar hakem itirazlarını şiddete dönüştürmüş ve karşılaşmanın orta hakemine kafa atarak hakemi hastanelik etmişti. Hakeme yere düştükten sonra da tekme atan Dolunay Akpınar’a ise 16 maç men cezası verilmişti.
Karşılaşma hakemin hastanelik olmasından dolayı tatil edilirken 46 gün sonra karşılaşma ile ilgili karar açıklandı. İşte o karar:
”07.12.2025 tarihinde Karşıyaka 2 Nolu Sahası’nda Kayabaşı Spor Kulübü – Gürgentepespor takımları arasında oynanan Ordu 1. Amatör Ligi müsabakası (2-0) Kayabaşı Spor Kulübünün üstünlüğüyle devam ederken, müsabakanın 33. dakikasında misafir takıma mensup futbolcunun ihracı sonrasında ihraç edilen futbolcunun müsabaka hakemine kafa atması nedeniyle maç hakem tarafından tatil Futbol Müsabaka Talimatı 19. maddesinin 1. fıkrasında “Müsabaka hakemi; Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin… hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına filli eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakanın oynanamaması veya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder.” ve aynı maddenin 3. fıkrasında yer alan “Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir…” hükmü çerçevesinde, müsabakanın 33. dakikasında misafir takıma mensup futbolcunun ihracı sonrasında ihraç edilen futbolcunun müsabaka hakemine kafa atması nedeniyle müsabakanın tatil edilmesi uygun görülerek; anılan müsabakada Futbol Müsabaka Talimatı 23. maddesinin 4. fıkrası uyarınca Kayabaşı Spor Kulübü takımının (3-0) hükmen galip sayılmasına, Gürgentepespor takımının (3-0)
hükmen yenik sayılmasına karar verilmiştir.”
SAMET KARADAĞ










