A Millî Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella yaptığı açıklamada ”Mart ayında en önemli adımları atacağız. Hayalimiz tüm halkımızla aynı, uzun zaman sonra Dünya Kupası’nda yer almak istiyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda da çalışıyoruz.” dedi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Meksika ve Kanada’nın ev sahipliğinde 11 Haziran 2026 – 19 Temmuz 2026 tarihleri arasında organize edilecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası’nın kura çekimi yapıldı. Türkiye A Milli Takımı’nın Dünya Kupası’na katılması halinde mücadele edeceği grup D Grubu olurken buradaki takımlar ise ABD, Paraguay, Avustralya oldu. Montella, 2026 FIFA Dünya Kupası kura çekiminin ardından değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde de yer alan Montella’nın açıklamaları ””Odağımız Mart ayında oynayacağımız play-off maçları. Dünya Kupası’na 24 yıldır katılamıyoruz ve şimdi gerçekten çok yakınız. Mart ayında en önemli adımları atacağız. Hayalimiz tüm halkımızla aynı, uzun zaman sonra Dünya Kupası’nda yer almak istiyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda da çalışıyoruz.” şeklinde oldu.
ABD’nin başkenti Washington D.C.’deki John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimi töreninde Türkiye Futbol Federasyonu’nu Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Başkan Vekili Prof. Dr. H. Zehra Neşe Kavak, Genel Sekreter Abdullah Ayaz, A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Dış İlişkiler ve Millî Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları ile A ve U21 Millî Takım İdari Müdürü Mert Tuncay temsil etti.
SAMET KARADAĞ










