Geçen sezon başında Reeder Samsunspor’un büyük umutlarla transfer ettiği Ercan Kara, daha fazla forma şansı bulabilmek için takımdan ayrılmak isterken eski takımı Rapid Wien’e transfer oldu.
Avusturya Ligi’nde 2017-2021 yılları arasında 87 gol atmayı başaran Ercan Kara geçtiğimiz sezon başında Reeder Samsunspor’a transfer olmuştu. Ercan Kara’nın Reeder Samsunspor kariyeri beklendiği gibi geçmezken, Samsun’a gelmeden önce Orlando City forması ile de 53 maçta 18 gol atan Kara’nın Türkiye kariyeri ise şimdilik sona erdi. Ercan Kara, Reeder Samsunspor’da 1.5 sezonda 34 maçta 5 gol atarken takımdan ayrıldı. Kara’nın yeni adresi ise eski takımı Rapid Wien oldu.
Sportif Genel Müdür Markus Katzer, Ercan Kara’nın dönüşü hakkında “Ercan eski ve belki de gelecekteki bir milli takım oyuncusu, kulübü tanıyor ve Rapid’de çok başarılı zamanlar geçirdi, bu yüzden onunla tekrar tekrar görüşmemiz çok doğal. Bir transferin veya kredinin gerçekleşebilmesi için her zaman birçok faktörün bir araya gelmesi gerekir. Artık genel koşullar çok iyiydi. Ryan Mmaee’nin kiralık sözleşmesi bittikten sonra hücum için hâlâ bir şeyler yapmamız gerekiyordu, bu yüzden Ercan’ı kiralık olarak alabildiğimiz için hepimiz daha mutluyuz.“ dedi.
Ercan Kara ise transferi ile ilgili olarak ”Rapid’e döndüğüm için gerçekten mutluyum. Beni tanıyan herkes yeşil beyazlı formayla her zaman elimden geleni yaptığımı ve kalbimi sahada bıraktığımı bilir. Son üç yıldır kulübü sürekli takip ediyorum ve zaman zaman stadı da seyirci olarak ziyaret ediyorum. Artık bu harika kulüp için yeniden gol arayabildiğim için çok mutluyum. Son yıllarda SK Rapid’de altyapı ve personel açısından çok şey değişti ama mümkün olan en kısa sürede yeniden bütünleşmem benim için zor olmayacak. Başlamak için sabırsızlanıyorum.” açıklamasını yaptı.
SAMET KARADAĞ









