- 10 Aralık 2023
- No Comment
- 291
Tahmin Kurulu’ndan Ünye 1957 Spor’a Şok, İtiraz Kabul Görmedi
Bölgesel Amatör Lig ekibi Ünye 1957 Spor Türk Metal 1963 Spor maçında kırmızı kart gören Emre Şimşek ve Yunus Şimşek’e…

Bölgesel Amatör Lig ekibi Ünye 1957 Spor Türk Metal 1963 Spor maçında kırmızı kart gören Emre Şimşek ve Yunus Şimşek’e verilen cezalara itiraz ederken, Emre’nin cezası 4 maçtan 3 maça indirildi ancak Yunus Şimşek’in 7 maç men cezası değiştirilmedi.
2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de 26 Kasım’da oynanan Türk Metal 1963 Spor ile Ünye 1957 Spor maçını ev sahibi ekip 3-0 kazanmıştı. Ünye 1957 Spor’da saha içerisinde kırmızı kart gören Yunus Şimşek’e 7 maç men cezası verilirken, yedek kulübesinde ise kırmızı kart gören Emre Şimşek’e de 4 maç ceza verilmişti. Ünye 1957 Spor’un bu cezalara itirazı ise sadece bir maç cezası silinerek sonuçlandı.
Ünye 1957 Spor’un itirazını inceleyen Tahkim Kurulu Emre Şimşek’e verilen ceza ile ilgili ‘4 resmi müsabakadan men cezasına yönelik itirazının kısmen kabulü ile; sübut bulan ihlalin “Şiddetli Hareket” niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT’nin 43. maddesi uyarınca 3 resmi müsabakadan men cezasıyla cezalandırılmasına, oybirliği ile değiştirilmesi’ kararını aldı.
Karşılaşmada kırmızı kart gören ve maçın ardından aldığı 7 maç ceza ile kariyerinin en ağır cezalarından birisini alan Yunus Şimşek’e verilen cezanın değiştirilmemesi kararı alındı. Ünye 1957 Spor’un Ordu Ünyeli futbolcuyu Yunus Şimşek ligin ikinci yarısının ikinci maçına kadar cezalı olmasından dolayı forma giyemeyecek.
SAMET KARADAĞ