Tüm Türkiye’nin merakla beklediği 14 Mayıs seçimleri öncesinde 28.Dönem Milletvekili olma adına Partiler aday listelerini açıklarken bir dönem yeşil sahalarda ter döken eski futbolcular siyasete atıldı.
14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine doğru gidilen süreçte partiler adaylarını açıklamaya başladı. AK Parti, MHP, İYİ Parti, CHP, TİP, Memleket Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi gibi partilerin listelerinde futbolcu ve sporcuların isimleri yer aldı.
İktidar Partisi AK Parti Alpay Özalan’ı İzmir’den milletvekili adayı olarak gösterirken İYİ Parti eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman’ı Konya’dan, eski futbolcu Gökhan Zan’ı ise Hatay’dan Milletvekili adayı olarak açıkladı. Üç isimde 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde seçilerek meclise girmeye çalışacak.
Üç ayrı futbolcunun aday olduğu Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için ayrıca eski hakem Kuddusi Müftüoğlu AK Parti Antalya ve Milli yüzücü Umut Arman Sonay AK Parti İstanbul’dan adaylığını koydu.
SAMET KARADAĞ










