Son dönemlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı güreş organizasyonlarına davet alamayan ve bu konudan dolayı sert ifadeler kullanan Ordulu Başpehlivan Recep Kara, yine önemli açıklamalar yaptı.
Yağlı Güreş’te bir dönem en zirvede isim olan ve dört kez Başpehlivan olma gururu yaşayan Recep Kara, Ekim ayına kadar olan güreş müsabakalarına katılacağını ve yakın zamanda güreşi bırakacağını belirtmişti. Kendi memleketi olan Ordu’da yok sayılmaya çalışıldığını hissettiğini söyleyen Recep Kara’dan yine sert açıklamalar geldi. İsim vermeyen ancak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile yıldızı barışmadığı bilinen Recep Kara, Aybastı’da güreşmeyeceğini söyledi.
22-23 Temmuz’da Ordu’da yapıkacak okan Güreş organizasyonuna davet edilmediğini ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği bu organizasyonda güreş yapmasının bir engeli olmadığını söyleyen Recep Kara: ”Kıymetli güreşseverler, değerli pehlivan arkadaşlarım, dostlarım; 22-23 Temmuz’da Ordu ili Aybastı ilçemizde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıracağı güreş etkinliği gerçekleşecektir. Aynı zamanda bu yıl ilk kez uygulanan Geleneksel Güreş Federasyonu faaliyet programında yeralan 4. CW Enerji Güreş Ligi karşılaşmalarına herşeye rağmen gelip güreş yapabilirim, burda bir engel yok. Buna birileri istemese de gücü yetmeyeceğini biliyorum. Lakin 41 yaşına gelmiş, ömrümün 32 yılını ata sporumuz güreşlerimize hizmet etmiş, bizden sonra gelecek pehlivan kardeşlerimiz sporcularımızın geleceği için çaba harcayan bir kardeşiniz olarak şahsıma memleketim Ordu’da sergilenen uygulanan bilinçli ve kasıtlı organize bir takım olay ve olaylar neticesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde 4 yıl boyunca Gençlik ve Spor hizmetleri Daire Başkanlığı ve Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanlığı yaptığım kurumdan OBB’den yoğun ve sistematik baskılar sonucu ayrılmış kulüp başkanlığından istifa etmiş bir kardeşinizim.” dedi.
Recep Kara kariyerini Kocaeli Belediyesi’ne ait bir spor kulübünde sürdürdüğünü kendisinini siyasetçi değil sporcu olduğunu söylerken: ”Ordulu Recep Kara olarak şu an Kocaeli Belediyemiz bünyesinde hizmetlerimizi ve spor kariyerimi sürdürmekteyim. Son günlerde halen şahsıma karşı memleketimde yaşadığım ciddi psikolojik tavır ve baskıların tek bir yerden geldiği açıktır. Bunu üzülerek görüyorum. Yeter artık, ben senin rakibin değilim, ben siyasetçi değilim, bir yere aday değilim, Ordu dışında ikamet eden mili sporcuyum düş yakamdan artık. Yeter bu öfke, kin nedir? Bu zamana kadar bana ve çevremdeki insanlara sporcularıma yaşattıklarından dolayı ekmeğimizle oynadığın için seni asla affetmeyeceğim. Bunu iyi bilesin. Seni Allah’a havale ediyorum. Senin olduğun hiçbir yerde bulunmayacağım, tüm seyircilerimden bu konuda anlayış bekliyorum. Aybastı güreşlerinde yer alamayacağım, er meydanında güreş tutamayacağım için çok üzgünüm. ” dedi.
SAMET KARADAĞ










