• Haziran 22, 2020
  • No Comment
  • 94

Yeşil Sahada Sosyal Mesafe Olur Mu ?

Uzun yıllardır dillere pelesenk olan bir kalıp vardır. “Çağımızın vebası”. Belki de bu cümlenin en doğru kullanıldığı yıldayız. 2020 yılı,…

 Yeşil Sahada Sosyal Mesafe Olur Mu ?

Uzun yıllardır dillere pelesenk olan bir kalıp vardır. “Çağımızın vebası”. Belki de bu cümlenin en doğru kullanıldığı yıldayız. 2020 yılı, bu çağın vebası ile geldi ve Covid-19 pandemisini hayatımıza soktu. Hayatımıza girdi diyorum çünkü Covid-19’a rağmen yeni normal hayat, yeni kurallarla birlikte devam ediyor.

Sağlık işi teknik, taktik ve takip anlamında bilgimin kısıtlı olduğu bir bölüm. Ben bu işin, özellikle taktiklerin ön planda olduğu spor ile bağlanmasını konuşmak istiyorum. Sosyal mesafe, maskesiz dışarı çıkma yasağı, kısıtlanan şehirlerarası yolculukları vs… gibi yukarıda bahsettiğim yeni kurallara rağmen futbolun oynanması beni oldukça şaşırttı. Özellikle de amatör ligler nasıl başlayacak ve bitecek çok merak ediyorum.

İşin içerik kısmına girdiğimizde alt liglerde oynayan hedef takımları arasında büyük yatırımlar yapan kulüpler var. Burada ince bir çizgi beliriyor ve akıllara şu soruyu getiriyor. Bir yılın emeği ve yatırımını seçersiniz yoksa insan sağlığını mı ? Sosyal medyada böyle bir anket yapılsa insan sağlığı %90-95 arası oyla tartışmayı gerektirmeyecek bir şekilde seçilir. Ancak gel gelelim uygulama kısmına. Normal şartlarda bile alt ligleri önemsemeyen TFF, burada da şaşırtmadı ve ‘oyna devam’ dedi.

Türkiye’nin birçok stadyumuna, tesisine ya da tesis olarak kullanılan binalarına gitmiş birisi olarak söylüyorum. Bu sağlık istekleri, alt ligler ve amatör liglerin imkanları ile birleştiğine ortaya imkansızı istemek gibi birşey çıkıyor.

Yerel anlamda inceleyecek olursak; Ordu’da üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen henüz tuvalette ya da yedek kulübesinde soyunmak zorunda kalan kulüpler için modern soyunma odaları bitirilmemişken, maçların oynanması sağlıksız bir hamle olabilir. Kulüpler kendi imkanlarında ilçede maça gitmeye bile zorlanırken, Covid-19 testi ve diğer sağlık uygulamaları zor olabilir. İşin bir de taraftar boyutu var. Sonuçta maçların oynanacağı yer dört yanı açık bir tesis. Kendi takımların maçlarını izlemeye gelecek birçok kişi olacağından yüzde yüz eminim. Bu konuda gerekli önlemlerin alınmasının kolay olmayacağı kanaatindeyim.

Herşeye rağmen ‘oyna, devam et’ diyen Türkiye Futbol Federasyonu’nu, Ağustos ayında çıkacak korona virüs tablosundaki sayıların sorumluluğu üzerine alacak mı ? Bekleyip göreceğiz.

SAMET KARADAĞ / KÖŞE YAZISI

Related post

‘Obsesyon’ !

‘Obsesyon’ !

Obsesyon, halk arasında takıntı veya saplantı diye de adlandırılan bir rahatsızlık belirtisidir. Psikiyatride takıntı deyince akla daha çok ‘obsesyon’ gelir. Kişinin…
8 Mart, Orduspor, Anlaşılmak İstenmeyen Olaylar !

8 Mart, Orduspor, Anlaşılmak İstenmeyen Olaylar !

8 Mart gününün 16 Aralık 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak anılmasıyla Dünya geneli özel bir güne kavuştu.…
Ne Orduspor’muş Arkadaş !

Ne Orduspor’muş Arkadaş !

Hatıralarımda kalmış. Ordu’nun tanınan yerel gazetecilerinden birisi olan sayın Mustafa Kemal Poyraz, 2017 yılında ‘Poyraz’ın Köşesi’ bölümünde bu başlıkla Orduspor’un durumundan…

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir